Sayfalar

Powered By Blogger

5 Mart 2010 Cuma

KÜRESEL DEĞİŞİMİN DENGESİZ YAPILANMASIYLA KAOS A GİREN SOYUT TOPLUM SORUNSALINA ALTERNATİF SUNU OLARAK QUANTUM TEOREMİ


teknolojik gelişimin sarmaladığı kitleleri ; ciro amacı ile yeni ürün sunumlarını son sürat tüketime zorlanan dirençsiz kitlelerin düşünsüz kabullendiği şartlanmalarıyla sürüklendiği alışveriş çılgınlığı görsel davranış şekilleri olarak kalıplaşırken kişilikler de, bilincin kökleşmeyen inancının yüzeysel tutunmaları kırılgan ve kaygan bir zemin üzerine temellenir .

yansıtan ve içinde özümsemeyen yapay kişiliklerle soyut toplumu ; sahte toplum imajına sürükler.

bireysel ilişkiler gittikçe bağını koparan değişimine girer ve kalabalıklar içerisinde yalnızlık çekmeye başlayan hissini bastırır insan ve psikolojik yapılanmasında psikoz durumuna girer birey.

sermaye sunumunun dev dengeleri de rekabet ortamında aşağı yukarı dalgalandıkça yansısı ekonomik denge üzerinde temellenmiş bireylerde gelgitli psikoz durumlarını tetikler ve bunlar içe bastırıldıkça biriken psikoz bozukluğu farklılaşan kişilik yapılarını değişik alanlarda sapıklaşan yada özgüvensizleştiren sunularıyla farklı farklı açığa çıkarmaya başladığı dönemleri gözlemleyen sermayenin çözüm sunusu yansısı algılanan QUANTUM teoreminin dalga dalga yaygınlaşmaya başlandığı bir dönem içerisindeyiz .
kendi kendine mutluluk ve hedef şartlanması telkini verme gazı felsefesi ile paradokslaşan soyut toplumun çıkar yolu olarak kabulleneceği bu düşünsel ideasının temelsiz olması uzun süreli bir çözüm olmayacaktır.

küresel kriz in etkileri değişim içerisine giren farklı yapılanma sürecinde ki toplumların kökleşmemiş yeni temelleri için bir süreliğine anlık geçiş yaptırsa da yapaylıktan öte gidemeyecektir.

sorunun kaynağından uzak çözümler ile her zaman insanoğlu uğraşırken akıp giden zaman içerisinde en küçük rolleri ile her olumsuzluğu bir şekilde kabullenerek zaten sürdürecektir.

fakat bireylerin artık bu süreci atlatmalarında zorlanacakları korkusu ile üretilmiş felsefik teorem yansısı ; yerküreyi inandırmaya zorlayan bir dayatma ,sürekli güncel olarak kişilere sunulmaktadır.

ve kendi kendine telkinlerle insanlar inandıklarıyla , inanmaya zorlandıkları arasında bir köprü kurabilecekler mi yada gittikçe uçurumlaşacaklar mı göreceğiz ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder